úterý 30. května 2017

Irei Bullit Star alias FOXY

A je to tu...

Po dlouhém rozmýšlení, zvažování atd. jsme do toho opravdu šli...

Máme doma psí miminko. Pořídili jsme parťačku naší Inez. Je to postrach plný energie, zlatíčko, kousavka, jedlík, který by nejraději snědl "vnučku i s babičkou" a ještě by přitom stihl zavrčet :-))))

Je to neskutečný miláček a dali jsme jí jméno FOXY. Narodila se 14.3.2017 v chovatelské stanice Bullit star v Želeči u Tábora. Uff to byla dálka. Ale jet z Děčína téměř do Bezděčína je celkem symbolické co myslíte :-))







Jak už jsem psala po dlouhém přemýšlení jsme se nadchli pro plemeno Shiba Inu. Oddané, nebojácné, věčně veselé a velmi čistotné plemeno. Původně jsem tedy chtěla husky, ale z toho sešlo vzhledem k našim bytovým a občas i časovým podmínkám . Shiba je přeci jen hodně přizpůsobivá, zároveň samostatná a čistotná, což velmi oceňujeme v tom našem pidi bytě :-)

Nebojte nemá se špatně, jsme neustále po výletech nebo na zahradě, takže rozhodně netrpí zavřená doma. To by mi rvalo srdce a do pejska bych určitě nešla.

Foxynka je velký komediant a umí být pěkný tvrdohlavec, ostatně jako asi každá Shiba. Ve svých 11. týdnech si umí říct, že potřebuje jít ven. Spinká celou noc, když je doma sama tak neštěká, sama si vyhraje. Neskutečně ráda baští. Nyní krmíme granulkama Taste of the Wild pro štěňátka. Je trošičku rozmlsaná a tak když jí jednou za čas dáme konzervičku, granulky jí moc neberou. Inezku horoucně miluje, tedy na náš vkus až trochu moc. Když jí vidí může se zbláznit radostí a ne a ne jí dát pokoj. Inez se tedy snaží, aby malé neublížila, ale občas si říkám, že za tu její drzost by potřebovala od Inez dostat za vyučenou. Ta naše čoko-labradorka má prostě neskutečnou trpělivost <3.

Věřím, že z nich, až Foxy povyroste, budou úžasné parťačky. Snad Foxy brzy přestane bavit používat zoubky jako vítací rituál :-))

Zatím si užíváme štěněcích hloupostí, ale už jsme pochopili co to je Sedni!, Lehni nám jde hůř, snažíme se pamlsek sežrat i s prstama paničky :-) Foxy je velmi vnímavá a šikovná, už se moc těšíme až se přihlásíme do nějaké výcvikové školičky. Budeme potřebovat obrovskou dávku trpělivosti, ale jednou jsme se rozhodli, tak to snad nějak půjde :-))

K.



Žádné komentáře:

Okomentovat